Chilli
Chilli, cel mai versatil condiment din lume
Chilli este un soi de ardei care se foloseste drept condiment, cu o istorie vasta in spate si care poate fi consumat atat in stare proaspata dar si uscata. In functie de soiul de ardei acesta este mai bland sau mai picant, aroma variind in functie de dimensiune si de gradul de coacere. Acest ardei de mici dimensiuni poate fi picant, afumat, iute, pana la dulce sau chiar fructat, la nivel mondial existand intre 3000 si 4000 de soiuri cu gust diferit.
Toate soiurile de ardei iute contin capsaicina, compus responsabil pentru gradul de iuteala, soiurile de chilli ajungand pe scara Scoville (scara folosita de oameni de stiinta care masoara concentratia de capsaicina dintr-un ardei iute) chiar si pana la 350.000 in cazul soiului numit chilli Habanero.
Apreciat in intreaga lume, chilli este cultivat in principal in Mexic, India, Indonezia, Thailanda, Japonia si China, soiurile asiatice de chilli cele mai populare fiind Ghost Pepper, Kashmiri Chili, Aleppo Pepper, Urfa biber si Siling mahaba. Utilizat in preparate stir-fry, alaturi de carne, legume si fructe de mare, acest condiment numit chilli este folosit pentru a oferi iuteala mancarurilor si ti-l punem si noi la dispozitie in magazinul nostru online, asadar, daca esti amator de gusturi picante te invitam sa consulti oferta noastra.
Comanda chilli online, de pe Asianfood.ro
Chili Togarashi, fulgi de ardei iute Gochugaru sau TRS sunt doar cateva dintre produsele pe care le gasesti pe rafturile noastre virtuale. Chili Togarashi este un soi de ardei chilli de origine japonez, disponibil atat proaspat dar si uscat, insa se foloseste preponderent ca parte a unui amestec traditional de condimente care contine de regula alge marine, seminte de susan, piper macinat, ghimbir si portocala sau yuzu (fruct din Asia de Est). Il gasesti si printre produsele asiatice pe care le gasesti in aceasta categorie tot sub forma de mix de condimente.
Gochugaru este o pudra de chilli coreeana macinata grosier, asemanatoare cu fulgii de ardei rosu, obtinuta din ardei uscati la soare, fara seminte, al carei gust nu este deloc asemanator cu alte soiuri de ardei iute. Este picant, dulce, afumat si putin fructat.
Spre deosebire de Gochugaru, soiul de chilli TRS (provine din India) si se macina cu tot cu seminte pentru a-si pastra aroma puternica si iuteala.