Bambus
Mugurii de bambus, bunatati din bucataria asiatica pe care trebuie sa le testezi
Numeroase preparate chinezesti, vietnameze sau alte bunatati asiatice folosesc mugurii de bambus drept ingredient. Acestia au o textura crocanta, putand fi adaugati in supe, in legume sau carnuri gatite la wok, dar si in retetele cu taitei chinezesti.
Numarul scazut de calorii si faptul ca au un continut mare de fibre, fac din mugurii de bambus un aliment excelent pentru imbunatatirea digestiei, fiind indicati pentru scaderea colesterolului. Daca nu ai mancat pana acum muguri de bambus si nu stii foarte multe despre acestia, iti spunem noi in cele ce urmeaza.
Mugurii de bambus se obtin in mod evident din ierburi de bambus, Dendrocalamus sau Bambusa fiind cele mai cunoscute soiuri cultivate in regiunile est-asiatice. Se cultiva in China, Japonia, Coreea, India si Thailanda, sunt comercializati atat in forma lor naturala, dar si la conserva. In Europa ii gasesti cel mai des la conserva si ii poti servi dupa gatire cu orez. In India mugurii de bambus sunt murati in otet si asezonati cu mirodenii picante, iar in bucataria japoneza se folosesc pentru prepararea unei supe speciale de taitei.
Comanda muguri de bambus online, de pe Asianfood
Mugurii de bambus au un gust neutru, subtil, usor dulceag si au numeroase beneficii pentru sanatate: intaresc sistemul imunitar, ajuta la ameliorarea problemelor respiratorii, ajuta la slabit si au si proprietati antialergice fiind folositi pentru afectiuni precum astmul.
Daca nu ai gustat pana acum mugurii de bambus, te invitam sa o faci alegand conserve cu muguri de bambus din oferta noastra si de ce nu, sa ne spui ulterior cum ti s-au parut. Sunt din ce in ce mai cunoscuti si pe meleagurile noastre, iar acum ii poti comanda oricand online.
Întrebări frecvente
Ce valoare nutrițională are bambusul?
Bambusul este un produs care este folosit mai ales în bucătăria asiatică și care devine tot mai populară în rândul gurmanzilor din întreaga lume. Este o sursă importantă de fibre alimentare, vitamine, acid folic și alte minerale importante în organism. Important de menționat este faptul că bambusul are un număr mic de calorii și are un conținut scăzut de grăsimi.
Cum pot găti bambus?
Dacă sunteți pasionați ai bucătăriei asiatice, puteți folosi bambus pentru mai multe preparate. Acesta poate fi fiert, gătit la aburi sau chiar prăjit. Tulpinile de bambus trebuie să fie curățate cu atenție și decojite înainte să fie gătite. Acestea au fibre lemnoase care nu pot fi mâncate, deci trebuie îndepărtate. Bambusul poate fi folosit atât în preparate cu carne, cât și alături de legume, în tocănițe, supe, diferite salate sau chiar sosuri.
Bambusul poate fi consumat de vegani și vegetarieni?
Fiind un aliment vegetal, bambusul este ideal pentru a fi introdus în alimentația veganilor sau vegetarienilor. Este ușor de achiziționat din magazinul nostru online și poate fi păstrat în condițiile recomandate pe etichetă pentru câteva zile. Bambusul este folosit mai ales în rețetele asiatice, dar poate fi folosit și în alte preparate, după gustul bucătarului.
Ce gust au mugurii de bambus?
Gustul mugurilor de bambus este subtil, are o textură crocantă și ușor lemnoasă. Acești muguri au un gust delicat și puțin dulceag, similar cu al sparanghelului sau al inimii de palmier. Mugurii de bambus pot fi adăugați în curry, stir fry sau chiar în diferite salate. Puteți considera bambusul ca fiind alimentul care adaugă o textură crocantă preparatelor. Cu toate acestea, este foarte important să preparați suficient de bine bambusul înainte de consum și să-l curățați cu atenție.