Ciuperci
Ciuperci chinezesti, de nelipsit din camara ta daca esti pasionat de bucataria asiatica
Ciupercile sunt folosite frecvent ca ingrediente in mancarurile si retetele asiatice, multe dintre soiurile de ciuperchi chinezesti fiind insa cultivate si pentru proprietatile lor medicinale. Daca iubesti mancarea asiatica ar trebui sa ai ciuperci urechi de lemn (cunoscute si sub denumirea de ciuperci negre) sau ciuperchi shiitake in propria camara de acasa, astfel incat sa poti gati oricand mancaruri chinezesti sau japoneze ori de cate ori poftesti.
Ciupercile negre (urechi de lemn) nu au gust puternic, acestea imprumutand gustul celorlalte ingrediente folosite in preparatele asiatice. Au o textura elastica, diferita de ciupercile pe care le consumam noi in mod normal, si sunt adaugate frecvent in retetele cu taitei chinezesti (noodles), pot fi servite marinate drept garnitura, putand fi adaugate si in supe sau trase pur si simplu la tigaie.
Ciupercile Shiitake pot fi preparate si ele la tigaie sau la wok alaturi de legume si carne. Precum urechile de lemn, ciupercile Shiitake comercializeaza uscate (deshidratate) si pentru a putea fi consumate trebuie rehidratate in apa pentru minim 30 de minute.
Comanda ciuperci Shiitake sau urechi de lemn online, de pe Asianfood
Daca esti un fan inrait al preparatelor asiatice si iti doresti sa recreezi in propria bucatarie taiteii chinezesti, supa chinezeasca de ciuperci sau vrei sa le servesti drept garnitura la un fel principal de mancare, te invitam sa consulti oferta noastra. Gasesti atat ciuperci shiitake, cat si urechi de lemn deshidratate, pe care le poti comanda cu usurinta online, ori de cate ori ai pofta de mancare chinezeasca.
Ciupercine chinezesti, in special urechile de lemn, abunda in vitamina B2 care este recunoscuta pentru proprietarile sale de a intari sistemul imunitar. Asadar, iata un motiv suplimentar sa incluzi ciupercile chinezesti in dieta ta, mai ales in anotimpul rece pentru ca cele mai frecvente boli de care suferim se manifesta atunci cand temperaturile scad.
Întrebări frecvente despre ciupercile asiatice:
Ce beneficii oferă consumul de ciuperci shiitake?
Ciupercile shiitake sunt o specie de ciuperci care provin din Asia. În momentul actual, ciuperca este cultivată peste tot în lume și este apreciată pentru proprietățile sale pentru organism. Shiitake este o ciupercă ce poate contribui la îmbunătățirea sistemului imunitar, reducerea inflamațiilor, prevenirea cancerului și scăderea nivelului de colesterol. Această specie de ciuperci este folosită în numeroase rețete, inclusiv sushi și multe alte feluri de mâncare asiatică.
Cum se pot găti ciupercile urechi de lemn?
Ciupercile urechi de lemn sunt cunoscute pentru forma lor ciudată și pentru faptul că sunt un ingredient de bază în preparatele asiatice. Ele pot fi asemănate cu urechile unui animal, au o textură moale și gelatinoasă. Pot fi folosite în supe, tocănițe, salate sau chiar în diferite prăjeli. Indiferent de modul în care sunt gătite, urechile de lemn sunt sănătoase și nutritive, având un număr mare de fibre, proteine, minerale și vitamine. Pot fi gătite atât prin fierbere, cât și prin aburire sau prăjire.
Ciupercile urechi de lemn pot fi consumate de persoanele cu alergii și intoleranțe?
Acest tip de ciuperci sunt considerate sigure pentru consum, dar dacă sunteți alergici la ciuperci sau aveți anumite alergii care se declanșează la consumul acestora, ar trebui să le evitați. Chiar dacă sunt diferite ca aspect și gust de ciupercile clasice, acestea pot provoca alergii. Discutați cu un nutriționist sau cu medicul alergolog înainte de a consuma acest produs, în cazul în care cunoașteți faptul că sunteți intolerant la ciuperci.
Ciuperci urechi de lemn albe - cum se consumă?
La fel ca ciupercile urechi de lemn negre, cele albe pot fi folosite în numeroase rețete culinare precum supele, sosurile, mâncarea asiatică de orice fel și diferite salate. Ele sunt bogate în proteine, fibre și antioxidanți și pot îmbunătăți sistemul imunitar, protejează celulele împotriva stresului oxidativ și reduc inflamațiile. Pot fi păstrate cel mai bine în pungi de plastic, la frigider. Este recomandat să se consume în 3-4 zile. În plus, pot fi conservate în oțet sau pot fi uscate pentru a fi păstrate pentru o perioadă mai lungă.