Orez si faina
Faina tempura OTTOGI 1kg
Faina tempura OTTOGI 1kg Ingrediente: faina de grau , amidon de porumb, pudra de orez, praf de copt (corectori de aciditate: E450, E500, agent antiaglomerant:...
Mix faina pentru clatite Pajeon OTTOGI 500g
Mix faina pentru clatite Pajeon OTTOGI 500g INGREDIENTE: faina de grau 90%, zahar, sare, amidon de tapioca, orez glutinos, agent de ingrosare: guma guar, pudra de ceapa, praf de copt...
Faina de orez, orez japonez, basmati, thai si alte tipuri de orez
Orezul este un aliment de baza in dieta asiatica, dar si pentru mai bine de jumatate din populatia lumii. Orezul are multe proprietati unice - se gateste si se digera usor, abunda in substante nutritive si compusi benefici pentru sanatate, avand chiar si proprietati hipoalergenice in functie de sortiment. Exista peste 40.000 de soiuri de orez de diferite forme, dimensiuni, texturi, arome si culori, dintre care noi iti punem la dispozitie soiuri precum orez jasmine, orez basmati, orez thai, orez cu bob lung, orez brun, cat si alte tipuri de orez dar si faina de orez si alte tipuri de faina.
Fie ca discutam de mic dejun, de pranz sau de cina, orezul sau faina de orez isi gasesc locul in nenumarate retete - de la banalul orez cu lapte, la clatite din faina de orez sau orez cu legume.
Comanda numeroase tipuri de orez si faina de orez sau alte fainuri de pe Asianfood.ro
Orezul si faina sunt ingrediente aparent banale, dar considerate de baza in bucatarie, indiferent ca faci feluri principale de mancare, prajituri sau fel de fel de deserturi. Cu ajutorul lor poti experimenta atat retete din bucataria astiatica dar si din alte bucatarii ale lumii, bucurandu-te in acelasi timp de beneficiile lor pentru sanatate chiar daca ai intoleranta la gluten sau boala celiaca pentru ca nu contin gluten.
Faina de orez de exemplu, poate sa inlocuiasca cu succes faina de grau si poate fi folosita in orice produs de patiserie. Are un continut mai mare de fibre, este ideala inclusiv pentru prepararea mancarurilor pentru bebelusi, fiind un aliment sigur pentru toata familia cu multiple beneficii pentru organism.
Asadar, indiferent ca gatesti des cu orez si cu alte tipuri de faina in loc de faina de grau sau vrei sa experimentezi noi retete cu faina de orez, te invitam sa consulti oferta noastra. Iti livram produsele direct din stoc, in termen de 24-48 de ore.
Orezul pentru sushi - ingredientul principal pentru un preparat desavarsit
Toate tipurile de sushi necesita orez condimentat in prepararea lor, orice reteta de sushi avand la baza acest ingredient, bineinteles, pregatit intr-un anume mod. In magazinul nostru online iti punem la dispozitie atat orez pentru sushi 900 grame cat si la 10 kilograme care poate fi folosit cu succes in restaurante sau alte business-uri din HORECA.
Daca in trecut raspunsul la intrebarea 'unde gasesc orez pentru sushi' era in magazinele cu specific asiatic, acum gasesti orez pentru sushi online, la doar cateva click-uri distanta. Nu iti ramane decat sa il comanzi alaturi de alte ingrediente si accesorii necesare pentru a prepara sushi, sa afli cum se prepara orezul pentru sushi si sa savurezi cu placere.
Ce reprezinta orezul pentru sushi
Majoritatea cred ca termenul 'sushi' se refera la pestele care este folosit pentru prepararea acestei retete, insa in realitate acesta se refera la orezul folosit pentru sushi. In restaurantele cu specific japonez in care se prepara sushi acesta este denumit 'shari' sau 'sumeshi' (originea cuvantului 'shari' referindu-se la ramasitele lui Buddha), insa cei mai multi prefera sa ii spuna 'orez de sushi'.
Orezul folosit pentru prepararea sushi este cel cu bob rotund, acesta fiind cel mai indicat, iar ingredientul vedeta in prepararea unui sushi desavarsit este otetul. In trecut bucatarii japonezi foloseau otet din vin rosu pentru a prepara sushi pentru ca era mai bogat in amino acizi si aroma era mai blanda fata de otetul din orez care este folosit preponderent astazi. Otetul din vin rosu este folosit si in prezent de catre unii bucatari asiatici, culoarea fiind poate neobisnuita in zilele noastre, insa gustul acestuia este mult mai bun decat cel al orezului pentru sushi gatit cu otet din orez, mai ales in combinatie cu un peste gras precum tonul.
Orez jasmine vs orez basmati - care este diferenta intre cele doua soiuri de orez
Exista peste 40.000 de soiuri de orez care se cultiva pe tot globul - de la orez pentru sushi, la orez brun, orez negru sau orez rosu, orez cu bob rotund sau cu bob lung, insa ne concentram astazi atentia pe doua dintre cele mai comune sortimente de orez cu bob lung, mai exact orezul jasmine si cel basmati.
Pentru majoritatea sortimentele de orez par la fel, insa in realitate fiecare soi de orez este diferit in felul lui, iar orezul jasmine si cel basmati nu fac exceptie de la asta. Inainte de toate afla ca orezul jasmine provine din Thailanda, in timp ce orezul basmati provine din India si Pakistan. Ambele soiuri de orez fac parte dintre cele cu bobul lung, ceea ce inseamna ca acestea nu sunt indicate neaparat pentru pilafuri, ele fierbandu-se astfel incat bobul sa ramana intreg si sa nu se lipeasca. Cu toate astea orezul jasmine are o textura ceva mai moale si usor lipicioasa dupa fierbere, fata de orezul basmati ale carui boabe se desfac frumos dupa preparare termica, nefiind deloc lipicioase.
De asemenea, orezul basmati este indicat a fi lasat la inmuiat inainte de fierbere, pe cand pentru orezul jasmine se poate sari acest pas, acesta avand nevoie doar de cateva clatiri rapide pentru a elimina excesul de amidon.
Comanda orez jasmine si orez basmati online, de pe Asianfood.ro
Indiferent ca preferi orez jasmine sau orez basmati, noi ti le punem la dispozitie pe amandoua in magazin nostru online, impreuna cu alte ingrediente si condimente asiatice, astfel incat sa iti poti prepara retetele favorite oricand doresti.
Tine cont atunci cand alegi intre orez basmati si orez jasmine ca din punct de vedere nutritional ambele soiuri sunt slabe in grasimi, prin comparatie cu celelalte cereale contin proteine de calitate superioara apropiindu-se de valorile proteice ale oului, insa orezul basmati are un indice glicemic mai mic (59) fata de orezul jasmine (89), fiind o optiune mai buna pentru diabetici de exemplu.
Stiai ca exista peste 40.000 de tipuri de orez?
Da, ai citit bine. Peste 40.000 de varietati distincte de orez sunt cultivate pe intreg globul, orezul fiind unul dintre alimentele de baza in bucataria astiatica dar si in alte bucatarii ale lumii. In magazine se gasesc multe sortimente, de la orez pentru sushi, la orez rosu sau negru, delicioasele soiuri de orez basmati si orez jasmine care sunt soiuri cu bob lung (sau orez bob cu bob cum mai este denumit orezul cu bob lung), dar si alte tipuri de orez.
Noi iti punem la dispozitie in magazinul nostru online numeroase tipuri de orez. Poti opta pentru orez glutinos, pentru orez alb, orez cu bob lung sau pentru orez konjac, dar si pentru orez prefiert. Durata de fierbere difera in functie de varietate, fiecare tip de orez fiind potrivit pentru anumite preparate.
Tipuri de orez si ce preparate poti gati cu ele
In functie de ceea ce iti doresti sa prepari poti opta pentru un anume tip de orez, de exemplu, orezul cu bob scurt este potrivit pentru risotto, pentru celebrul pilaf sau pentru orez cu lapte, putand fi adaugat si la sarmale sau perisoare. Datorita continutului mare de amidon acesta are o textura cremoasa.
Orezul prefiert poate fi folosit la paella, la garnituri dar si la pilafuri. Acesta este supus unui tratament cu vapori de apa care ii confera o culoare usor galbuie, dar si o fierbere extrem de rapida.
Orezul glutinos poate fi folosit la prepararea mancarurilor asiatice dulci, fiind frecvent servit in restaurantele cu specific asiatic, iar orezul cu bob mediu (Arborio, Valencia ori Carnaroli) contine mai mult amidon decat cel cu bob lung, dar mai redus decat orezul cu bob scurt, acesta devenind cremos in timpul gatirii si strangandu-se in bulgarasi pe masura ce se raceste.
Intrebari frecvente despre orez si faina
Care sunt beneficiile consumului de orez?
Consumul de orez ofera o multitudine de beneficii, printre care se numara aportul de energie si nutrienti esentiali, ajutand la mentinerea unei greutati sanatoase si a unui nivel adecvat de glucoza in sange. De asemenea, orezul contribuie la o dieta echilibrata si poate fi preparat in mai multe feluri.
Cum se prepara orezul?
Orezul se poate pregati prin fierbere, aburire, prajire sau coacere.
Cat de sanatos este sa consumi orez?
Orezul este un aliment sanatos si nutritiv care poate fi consumat in mod regulat. Este bogat in carbohidrati si contine vitamine si minerale esentiale precum vitamina B, magneziu si fier.
Care sunt diferentele intre orezul alb si orezul brun?
Orezul alb este un tip de orez care a fost prelucrat pentru a indeparta coaja si pielita, in timp ce orezul brun este orezul integral. Orezul alb este mai putin nutritiv si mai dulce in gust decat orezul brun, care este mai bogat in nutrienti si are un gust mai intens.
Care sunt tipurile de orez?
Exista mai multe tipuri de orez, inclusiv orezul alb, orezul brun, orezul basmati, orezul jasmine, orezul negru, orezul salbatic, orezul arborio.
Care sunt alimentele usor de asortat cu orez?
Orezul se poate asorta cu carne, legume, fructe de mare, branza, sosuri si alte alimente. De asemenea, se poate servi cu diferite condimente, ierburi si mirodenii pentru a adauga un gust mai interesant.
Ce tipuri de orez sunt mai bune pentru gatit?
Orezul alb si orezul basmati sunt cele mai bune optiuni pentru gatit, deoarece au un nivel mai scazut de umiditate si se absoarba usor.
Care este cantitatea optima de orez ce se poate consuma intr-o zi?
O cantitate optima de orez pe care ar trebui sa o consumati intr-o zi este de aproximativ 2-3 portii.
Care sunt modalitatile de a pastra orezul?
Pentru a prelungi durata de pastrare a orezului, acesta ar trebui sa fie pastrat in recipiente inchise ermetic, intr-un loc uscat, intunecat si racoros.
Care sunt regulile de siguranta de urmat cand gatesti orez?
Cand gatiti orez, este important sa respectati cateva reguli de siguranta. Trebuie sa spalati orezul inainte de a-l fierbe si sa folositi intotdeauna o cantitate suficienta de apa pentru a evita arderea orezului. De asemenea, este recomandat sa acoperiti oala si sa amestecati din cand in cand pentru a preveni lipirea.
Care este cea mai buna faina pentru a face paine?
Pentru a face paine, cea mai buna faina este cea de grau sau faina fortificata, care contine un amestec de faina de grau, vitamine si minerale.
Cat de multa faina se adauga la aluat?
Cantitatea de faina adaugata la aluat variaza in functie de reteta si tipul de faina folosit. In general se adauga intre 3 si 5 cani de faina pentru a obtine aluatul potrivit.
Care sunt beneficiile consumului de faina?
Consumul de faina are mai multe beneficii, printre care se numara un aport nutritional crescut, controlul glicemiei, prevenirea bolilor cardiovasculare, prevenirea constipatiei si cresterea energiei.
Cum se pregateste aluatul cu faina?
Aluatul se pregateste prin amestecarea fainii, a apei, a uleiului si a altor ingrediente, cum ar fi sarea, zaharul si drojdia. Apoi, aluatul se framanta si se lasa sa creasca.
Care sunt cele mai bune tipuri de faina?
Cele mai bune tipuri de faina sunt faina de grau, faina fortificata, faina de secara, faina de ovaz, faina de soia, faina de tempura, faina de orez, faina de naut, faina de porumb si faina de mei.
Ce fel de faina este mai bun pentru painea de casa?
Pentru painea de casa, cea mai buna faina este cea de grau sau faina fortificata, care contine un amestec de faina de grau, vitamine si minerale.
Care sunt proprietatile nutritive ale fainii?
Faina de grau contine fibre alimentare, proteine, grasimi, carbohidrati, vitamine si minerale.
Care sunt diferentele dintre faina alba si faina integrala?
Faina alba este o faina rafinata, care contine numai partea alba a boabelor de grau, in timp ce faina integrala contine toate boabele de grau, inclusiv partea brun-roscata.
Cum se conserva faina?
Faina trebuie pastrata in locuri uscate si racoroase, ferite de lumina directa a soarelui si umiditate.
Ce fel de alimente pot fi preparate cu faina?
Faina poate fi folosita pentru a prepara diverse alimente, cum ar fi painea, biscuitii, prajiturile, placintele si alte produse de patiserie.