Sosuri, uleiuri, lapte de cocos
Pasta de ghimbir & usturoi TRS 300g
Pasta de ghimbir & usturoi TRS 300g Ingrediente: usturoi 48%, ghimbir 44%, sare, ulei de floarea soarelui, acid citric, stabilizator: guma xantan, conservant: E223. Nu contine alergeni....
Lapte de cocos, sosuri variate, uleiuri si otet din orez pentru preparate asiatice desavarsite
Laptele de cocos, diversele sosuri chinezesti precum sosul de soia, sosul de stridii sau de peste, sosul de chilli (precum sambal oelek sau sriracha), uleiul de susan si otetul de orez folosite frecvent in bucataria asiatica sunt din ce in ce mai populare in intreaga lume.
Indiferent ca ai nevoie de aceste ingrediente asiatice pentru consumul propriu sau pentru restaurantul tau, noi ti le punem la dispozitie online, la doar cateva click-uri distanta. Comanda-ti preferatele, iar noi ti le livram in termen de 24-48 de ore.
De ce sa folosesti lapte de cocos, ulei de susan sau sos de soia in retetele tale
Aceste trei ingrediente sunt extrem de versatile, nu e musai sa fie folosite exclusiv in retete cu specific asiatic, si dau un gust deosebit mancarurilor. Laptele de cocos este un excelent inlocuitor al laptelui de vaca sau de capra, este o optiune buna pentru vegetarieni, dar si pentru cei cu intoleranta la lactoza si contine vitamine si minerale necesare organismului uman. Poate fi folosit in supe creme, in deserturi, chiar si in feluri principale de mancare precum curry sau pui Tikka Masala.
Uleiul de susan este delicios la gust si poate fi adaugat in salatele din frunze verzi precum spanac, leurda, salata verde, dar poate fi folosit si pentru legume inabusite la tigaie alaturi da carne. Acesta da un gust exotic preparatelor si un plus de savoare, avand in acelai timp numeroase beneficii pentru sanatate. Contine o cantitate mare de antioxidanti cu proprietati antiinflamatoare, dar si vitamina E, care mentine pielea ferma si supla, cat si alte vitamine.
Sosul de soia are la baza 4 ingrediente - boabele de soia, graul, sarea si agentii de fermentare (mucegai sau drojdie), are un gust sarat, dulce, si chiar putin amar si poate fi folosit in retetele cu orez sau cu peste.
Asadar, toate aceste ingrediente asiatice pot transforma un preparat aparent banal intr-unul cu adevarat desavarsit. Acum ca te-am convins sa le incerci te invitam sa consulti oferta noastra online si sa iti alegi preferatele.
Întrebări frecvente despre sosuri, uleiuri, lapte de cocos
În ce preparate pot folosi sos chili dulce?
Sosul chili dulce este un sos asiatic popular, dulce și ușor picant, folosit în multe preparate. Cele mai cunoscute preparate la care se folosește sos dulce chili sunt fripturile, sosurile pentru diverse aperitive, tocănițe, pizza, burgeri și în sosurile pentru salate. În oferta AsianFood.ro puteți găsi sos chili dulce pentru pui la recipient de 4,5l, ideal pentru restaurante și pizzerii.
Care este originea sosului hoisin?
Sosul hoisin este un sos gros și aromat, folosit în bucătăria chinezească, care are o istorie lungă și interesantă. Acest sos a apărut prima dată în China în timpul dinastiei Tang. Cuvântul "hoisin" înseamnă "parfumat" sau "parfum" în limba chineză și se referă la aromele bogate și complexe ale acestui sos. Sosul hoisin este făcut de obicei dintr-un amestec de pastă de fasole fermentată, orez, usturoi, oțet de orez, zahăr și alte condimente. Acesta este folosit adesea ca sos pentru a înmuia carnea la friptură sau pentru a îmbunătăți gustul altor mâncăruri.
Unde pot folosi lapte de cocos rețete?
Laptele de cocos este un ingredient foarte versatil și poate fi utilizat într-o varietate de rețete. Este un ingredient popular în rețetele de curry, poate fi folosit și în diferite deserturi, băuturi, înghețată, dar și în supe. Laptele de cocos este tot mai folosit și la noi în țară. Datorită gustului său proaspăt, lapte cocos ieftin poate fi folosit atât în rețete dulci, cât și în rețete sarate.
Ce tipuri de sos de soia există?
Există două tipuri principale de sos de soia: sosul de soia întunecat și sosul de soia light (sau slab sărat). Sosul de soia întunecat este fermentat timp îndelungat și are un gust mai puternic și o culoare mai închisă, în timp ce sosul de soia light este mai puțin fermentat și are un gust mai ușor și o culoare mai deschisă. Sosul de soia poate fi folosit în multe feluri de mâncare, inclusiv în supe, sosuri, marinade, și chiar în deserturi.
Ce ulei pot folosi pentru preparate cu specific asiatic?
Unele dintre cele mai comune uleiuri vegetale utilizate în bucătăria asiatică sunt uleiul de soia, uleiul de arahide, uleiul de susan, uleiul de rapiță și uleiul de floarea-soarelui. Uleiul de susan poate fi folosit ca ulei de gătit, în dressingurile pentru salate, pentru marinare sau ca ingredient în diferite sosuri. Ulei cocos poate fi folosit în gătit, coacere sau în diverse preparate culinare și are o aromă și gust distinctiv de cocos.